חיפוש

נסטינג (Nesting) – הילדים נשארים בבית וההורים מתחלפים

נסטינג

תוכן עניינים

מאת: עו"ד מיה שפילמן, עו"ד ומגשרת

נסטינג (nesting) היא שיטה שהגיע מארצות הברית ממש לא מזמן והפרשנות המילולית היא "קינון". כשבני זוג מחליטים להיפרד ויש להם ילדים משותפים אפשר לחשוב ביחד בתהליך של גישור גירושין על הסדר הנסטינג.

מה הכוונה? הכוונה היא כשזוג נכנס לתהליך של גירושין עם ילדים, הילדים נשארים לגור בבית המגורים של המשפחה, זה שהם גרו בו עוד להחלטת הפרידה, ואילו ההורים הם אלו שמחליפים בתים. כלומר, הם מגיעים לבית המגורים לסירוגין.

איך זה עובד? נניח שהסכמתם בניכם שהסדרי השהייה עם הילדים יהיו בימים ב' ו- ד' להורה אחד ואילו כל סופשבוע שני לאותו הורה. בימים אלו יגיע ההורה לבית המגורים ויהיה שם עם הילדים ואילו ההורה השני, ישהה בדירה אחרת שתהיה רק שלו. בימים האחרים, זה מתחלף.

 

מהן היתרונות בנסטינג?

יתרונות הנסטינג הם רבים:

שינוי מינימלי

היתרון הראשון הוא שינוי מינימלי עבור הילדים. הם למעשה נשארים באותו בית, באותה מסגרת ובאותה שכונה בה היו רגילים לחיות לפני הפרידה. השינוי מבחינתם הוא שההורים מתחלפים לפי הימים שנקבעו בניהם וכל השאר נשאר בדיוק כפי שהיה. יש כאן פגישה מינימלית בשגרת החיים של הילדים. לצד השינוי המאוד משמעותי שמביאים איתם הגירושין, נסטינג מאפשר יציבות לילדים בכל מה שקשור בשגרת יומם ובסביבה שהם רגילים אליה.

יתרון כלכלי

היתרון השני הוא כלכלי, כאשר ההורים לא צריכים לחפש עוד בית שצריך להתאים למספר ילדים, לקנות ציוד כפול לילדים (ריהוט, ביגוד, הנעלה, מיחשוב ועוד) ההורים יכולים להרשות לעצמם להסתפק בדירה קטנה וצנועה שהיא ללא ספק זולה משמעותית מאשר בית מגורים עבור משפחה שלמה.

תרגול מעברי בתים של ההורים

היתרון השלישי הוא תרגול. ההורים למעשה מתרגלים את המעבר בין הבתים ולכן, כאשר תסתיים תקופת הנסטינג והילדים יהיו אלו שיצטרכו לעבור מבית הורה אחד לבית של ההורה השני, ההורים יכולים לסייע להם היות והם כבר עברו את זה בעצמם. ההורים יהיו מתורגלים במעברים, יכולים לסייע לילדים באריזה ותכנון של כל הדברים שדרושים להם לצורך הימים שבהם ישהו אצל ההורה השני.

גם המעגל המשפחתי מתרגל לרעיון הגירושין

היתרון הרביעי הוא של הסביבה והמשפחה המורחבת. גם הם יכולים להתרגל לאט לאט לגירושי ההורים, היות והם מגיעים לבית המשפחה וכל פעם נמצא שם הורה אחר. ההסתגלות לשינוי נעשית בסביבה הטבעית של הילדים וגם המשפחה המורחבת וגם החברים, יכולים להתרגל לרעיון הגירושין במקום בטוח, מוכר ואהוב.

חסכון בזמן

יתרון נוסף, חסכון בזמן ולוגיסטיקה. הרבה פעמים הסדר הנסטינג מאפשר פרידה מהירה יחסית. היות וההורים לא צריכים להשקיע מאמצים בלמצוא דירה ולרהט דירה שתתאים לכל המשפחה. הם יכולים למצוא לעצמם דירה קטנה או כל סידור אחר שמתאים להם ואילו בית המגורים של הילדים נשאר אותו דבר. אין צורך לארוז את הבית, ולהתעסק בפרוצדורה ולוגיסטיקה של מעבר הילדים. ההורים יכולים להתפנות לטפל בעצמם ולהתחיל לבנות את חייהם החדשים כאשר יש להם שקט שהילדים נמצאים למעשה בסביבה הטבעית שלהם.

חסרונות הנסטינג

חשוב לזכור שלמרות כל היתרונות שהוזכרו כאן, יש גם חסרונות לסידור הנסטינג והוא אינו מתאים לכל אחד:

  1. בראש ובראשונה, נדרש אמון ותקשורת טובה בין ההורים. היות וישנם ממשקים רבים בין ההורים, ההורים נדרשים לתיאומים רבים וצריכים לתקשר בניהם ברבה סבירה לפחות.
  2. חסרון נוסף הוא האינטימיות, זוגות שתרגלו נסטינג מספרים כי היה להם קושי עם הנושא של לישון באותה מיטה של בן הזוג לשעבר, היות ושניהם מגיעים ללון בבית המגורים, נדרשת מוכנות פסיכולוגית לחלוק מקלחת מיטה ובכלל בית עם בן הזוג לשעבר, זה לא תמיד פשוט ויש הרבה זוגות שפוסלים את נושא הנסטינג בגלל הקושי הפסיכולוגי הזה.
  3. יש הרבה אנשים שצריכים את הפינה הפרטית שלהם ולא יכולים לחלוק אותה בעיקר לא עם הגרוש/ה. הורים לאחר גירושין נמצאים בסערת רגשות ונדרשים להתארגנות מחודשת בכל תחומי החיים, הרבה פעמים הצורך לחלוק את דירת המגורים עם הצד השני, לא מקדם את הצורך הזה. אנשים צריכים את הפינה שלהם, שתהיה שלהם ורק שלהם ושתהיה קבועה. לאנשים כאלה, סידור הנסטינג אינו מתאים.

מהו נסטינג כפול?

זה סידור שבו בני הזוג מוצאים דירה משותפת אחת וחולקים אותה בזמן שהם לא נמצאים עם הילדים. כאן יש חסכון גדול בעלויות, שכן במקום לשכור שתי דירות קטנות בתקופת הנסטינג, הצדדים חולקים דירה קטנה אחת.

איך מטפלים בנושא הנסטינג בגישור גירושין?

כל תהליך הגישור הוא תהליך שמבוסס על הצרכים והרצונות של הצדדים. כאשר מגיע זוג ומעוניין להסדיר את נושא הנסטינג, הנושא מקבל התייחסות מורחבת בהסכם הגירושין. יש הרבה מאוד ניואנסים לצרכים לקבל התייחסות כמו למשל: משך הנסטינג, תקופת הנסטינג צריכה להיות קצובה בזמן, צריך להיות ברור לכל שמדובר בתקופת ביניים.

שנית, כל נושא האחריות לגבי בית המגורים , מי אחראי על מה: קניות, נקיונות, בישולים וכיוצא בזה. בהסכם הגירושין, אנחנו מנסים להתייחס למגוון רחב ככל הניתן של האספקטים בנסטינג כדי למזער עד כמה שניתן את אי הוודאות ולשמור על מסגרת ברורה שבה הצדדים יהיו מסוגלים להתנהל בצורה חופשית ולהרגיש בטוחים.

כאשר מגיע זוג לגישור גירושין, אנחנו בודקים היטב מה הרצונות האמיתיים שלהם ומה הצרכים שלהם ביום שאחרי הפרידה. לאחר שאנחנו משוכנעים שסידור הנסטינג יכול להתאים להם וגם לילדים שלהם, אנחנו מתחילים לדבר על כל היבטים המעשיים בנסטינג עד לכתיבת הסכם הגירושין.

נסטינג

תוכן עניינים

מיה שפילמן, עורכת דין ומגשרת

מיה שפילמן, עורכת דין ומגשרת

בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית משנת 1999, בעלת רישיון עריכת דין משנת 2005 ומגשרת מוסמכת בגירושין מטעם לשכת עורכי הדין.

מיה רואה בתהליך גישור נכון הזדמנות עבורכם. בשיח מכבד ובאווירה נעימה וסבלנית אפשר ביחד להתגבר על הקשיים ואי ההסכמות ולנסח הסכם שיביא אתכם לחיים חדשים ומספקים.

לשיחת ייעוץ חינם התקשרו

או פנו עכשיו

התקשרו צרו קשר דילוג לתוכן