חיפוש

מה קורה לאישה אחרי גירושים?

מה קורה לאישה אחרי גירושים

תוכן עניינים

גירושים, ולא משנה באילו נסיבות ובאיזה שלב בחיים, הם אירוע משמעותי ומטלטל בחייה של אישה, המשפיע עליה הן מבחינה נפשית והן מבחינה כלכלית. תהליך הגירושים מלווה בשינויים רבים ובאתגרים חדשים, הדורשים התמודדות והסתגלות שלעיתים כלל לא פשוטות, בין אם מעורבים בכך גם ילדים ובין אם לאו. אם אתן שוקלות אפשרות של גירושים, מתלבטות, תוהות ובעיקר חוששות מהצפוי לקרות, הינה מה שחשוב לדעת על היום שאחרי הגירושים.

מה קורה לאישה אחרי גירושים מבחינה נפשית?

כמו גם בצד של הגבר, גם אצל האישה עלולים הגירושים לעורר תחושות של כאב, אובדן, בדידות וחוסר ביטחון. במקרים מסוימים, עשויה האישה לחוש אפילו אבל של ממש על נישואים שהתפרקו ועל זוגיות שכבר אינה קיימת. לעיתים, האישה חווה משבר זהות ומתקשה להתמודד עם השינויים בחייה, שינויים המאלצים אותה להתמודד עם מצבים חדשים. תחושות אלו מלוות פעמים רבות ברגשות אשמה, כעס ותסכול, בעיקר כאשר מעורבים ילדים בתהליך, אבל לא רק. עם זאת, חשוב לזכור כי למרות הקושי הרגשי, גירושים יכולים להיות גם הזדמנות לצמיחה אישית ולבניית חיים חדשים וגם הזדמנות חדש לבניית קשר חדש מוצלח וטוב יותר. בעזרת תמיכה נפשית מתאימה, כמו משפחה תומכת, טיפול פסיכולוגי או אפילו קבוצות תמיכה, אישה יכולה לעבור את התהליך בצורה טובה יותר ולמצוא את הכוחות להתחיל מחדש.

מה קורה לאישה אחרי גירושים מבחינה כלכלית?

גירושים מביאים עימם שינויים כלכליים גדולים. פעמים רבות, האישה נאלצת להתמודד עם ירידה ברמת החיים ועם אתגרים כלכליים חדשים, כמו תשלום שכר דירה, חשבונות וכלכלת הילדים. במקרים מסוימים, נשים מוצאות את עצמן כתומכות יחידות או התומכות העיקריות במשפחה, דבר המוסיף לחץ כלכלי ניכר ואתגרים לא פשוטים בדרך. כדי להתמודד עם המצב הכלכלי לאחר הגירושים, חשוב שאישה תכיר את זכויותיה ותפעל לממשן. סיוע משפטי מקצועי של עורך דין דיני משפחה, יכול לסייע בהבטחת הזכויות הכלכליות של האישה, כולל מזונות, חלוקת רכוש וזכויות פנסיוניות.


מדוע גירושים משפיעים על האישה יותר מאשר על הגבר?

יש סיבות רבות מדוע גירושים עלולים להיות קשים יותר לנשים. ראשית, נשים נוטות להשקיע רגשית יותר בנישואים ובמשפחה, ולכן הן חוות את הגירושים כאובדן כואב יותר. נוסף לכך, נשים מרוויחות בממוצע פחות מגברים, ולכן הן פגיעות יותר מבחינה כלכלית לאחר הגירושים. גם הציפיות החברתיות והתפקידים המגדריים המסורתיים תורמים לכך שנשים מתקשות יותר להתמודד עם גירושים. החברה מצפה מנשים להיות המטפלות העיקריות בילדים ולשמור על שלמות המשפחה, ולכן הן עלולות להרגיש כישלון וקושי רב יותר כאשר הנישואים מתפרקים.

ובל נשכח גם את עניין ההלכה. על פי הדת, כל עוד אישה לא קיבלה גט, היא אינה יכולה להתחיל במערכת יחסית זוגית חדשה. כדי להתגבר על כך ובעיקר כדי להימנע מקשיים נוספים בעתיד, חשוב לדעת איך יוצאים ממשבר גירושין ולזכור שזה שונה לכל אישה וכל משפחה ועם הזמן ובעזרת התמודדות נכונה אפשר לשקם את החיים ולהתחיל מהתחלה.
מה קורה לאישה אחרי גירושים

מה תעשה אישה אם הגרוש אינו משלם מזונות?

אי תשלום מזונות הוא אחד האתגרים הכלכליים הגדולים ביותר לנשים לאחר גירושים. אם הגרוש אינו עומד בהתחייבויותיו ומפר את פסק הדין למזונות, על האישה לפנות בהקדם לסיוע משפטי מקצועי כדי לממש את זכויותיה ולהבטיח את המשך תשלום המזונות. יש כמה ר דרכים משפטיות לפעול במקרה של הפרת צו מזונות, כולל הגשת תביעה לבית המשפט, הטלת סנקציות על הגרוש, כמו עיקול חשבונות בנק, איסור יציאה מהארץ ובמקרים מסוימים אף מאסר. עורך דין דיני משפחה מנוסה יוכל להנחות את האישה בדרכי הפעולה הטובות ביותר במקרה של אי תשלום מזונות ולסייע לה לקבל את המגיע לה. כדאי גם לזכור כי גם המוסד לביטוח לאומי יכול לסייע במקרים כאלה, ובייחוד אם הגרוש מסרב באופן קבוע לשלם דמי מזונות. במקרים כאלה תוכל האישה לקבל את דמי המזונות המגיעים לה מהמוסד לביטוח לאומי, אך כל זאת בתנאי שקיים פסק דין המציין את גובה דמי המזונות ושלא נעשתה פנייה להוצאה לפועל כדי לפתוח תיק כנגד הגרוש.

 

כיצד תפעל אישה אם הגרוש אינו עומד בהסדרי השהות?

אי עמידה בהסדרי השהות או חלוקת זמני שהות עם הילדים היא בעיה נפוצה לאחר גירושים. כאשר הגרוש מפר את ההסכמים ופוגע בקשר שבין הילדים לאם, על האישה לפעול בנחישות כדי להגן על האינטרסים של הילדים ולשמור על יחסים תקינים. ראשית, מומלץ לנסות ולפתור את הבעיה בדרכי שלום, באמצעות שיחה עם הגרוש והדגשת חשיבות שיתוף הפעולה למען טובת הילדים. אם הדבר אינו מצליח, יש לפנות לערוצים משפטיים, כמו בית המשפט לענייני משפחה או לפקיד הסעד אם הוא מלווה את המשפחה. אם גם אלו לא סייעו, אפשר להגיש תביעה לבית המשפט ובמקרים מסוימים וקיצוניים יותר אף הגשת תלונה במשטרה. בכל מקרה, במצבים לא פשוטים אלה, חשוב מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום, בין אם לצורך ייעוץ ובין אם לצורך ביצוע הליכים חשובים אלה.

 

כיצד צריכה אישה לפעול לאחר גירושים?

גירושים הם תהליך מורכב ומאתגר, אך אפשר לצלוח אותו למרות כל הקושי. ראשית, כדאי לדעת כי טראומת גירושים היא תופעה נפוצה ולגיטימית, והזמן הוא הכרחי כדי להתמודד עם הקשיים הרגשיים. טיפול פסיכולוגי, בין היתר, יכול לספק כלים חשובים להתמודדות עם המצב ולסייע ביצירת חיים חדשים בתקופה הזאת. במישור המשפטי והכלכלי, מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של עורך דין דיני משפחה מנוסה, אשר יספק את כל המידע שצריך על אודות זכויות האישה לאחר הגירושים. במקביל, וזה חשוב לא פחות, כדאי לבנות תוכנית כלכלית מסודרת ולהתאים את ההוצאות וההכנסות למציאות החדשה. זו תקופה המביאה עימה לא מעט שינויים, וביצוע התאמות נכונות וסיוע של אנשי מקצוע בהחלט יכולים להקל.

 

מהן זכויות האישה לאחר גירושין עם ילדים?

אין ספק שגירושין עם ילדים מעלים סוגיות רבות הנוגעות לזכויות האישה והילדים. על פי החוק הישראלי, לאם יש זכויות רבות בכל הקשור למשמורת ולקשר עם הילדים. במרבית המקרים, האם היא המשמורנית העיקרית וזכאית למזונות מהאב כדי לספק את צרכי הילדים. נוסף לכך, לאם יש זכות לחלק הוגן ברכוש המשותף, כולל דירת המגורים, חסכונות וזכויות פנסיוניות. חשוב להיעזר בעורך דין מומחה לדיני משפחה כדי לוודא שכל הזכויות נשמרות וממומשות בצורה המיטבית. בסופו של דבר, טובת הילדים צריכה להיות בראש סדר העדיפויות, והאם משחקת תפקיד מרכזי בהבטחת רווחתם ויציבותם לאחר הגירושים. בראייה לעתיד, כדאי לעשות ככל שאפשר למען שמירה על יחסים טובים עם בן הזוג לשעבר, הגרוש ואם הילדים, כדי להימנע ממחלוקות לא נעימות ואתגרים לא פשוטים שעשויים לצוץ במקרים שבהם היחסים אינם תקינים.

 

לסיכום

גירושים מציבים לפני נשים אתגרים רגשיים וכלכליים רבים, אך בעזרת התמודדות נכונה וסיוע של אנשי מקצוע ואנשים קרובים כמקור של תמיכה, אפשר לעבור את התקופה הלא פשוטה הזאת בהצלחה. הכרה בזכויות, יצירת שגרה יציבה, טיפול רגשי וסיוע משפטי מקצועי, כולל ליווי של עורך דין הבקיא בתחום, הם הדרך לבניית חיים חדשים ובריאים לאחר הגירושים.

מה קורה לאישה אחרי גירושים

תוכן עניינים

מיה שפילמן, עורכת דין ומגשרת

מיה שפילמן, עורכת דין ומגשרת

בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית משנת 1999, בעלת רישיון עריכת דין משנת 2005 ומגשרת מוסמכת בגירושין מטעם לשכת עורכי הדין.

מיה רואה בתהליך גישור נכון הזדמנות עבורכם. בשיח מכבד ובאווירה נעימה וסבלנית אפשר ביחד להתגבר על הקשיים ואי ההסכמות ולנסח הסכם שיביא אתכם לחיים חדשים ומספקים.

לשיחת ייעוץ חינם התקשרו

או פנו עכשיו

התקשרו צרו קשר דילוג לתוכן